Pendirli \”düşbərə\” (resept)
Tərkibi:
250 qr yağlı pendir
2 ədəd yaşıl soğan
1 x/q acı tomat sousu
1st su
1 ədəd yumurta
1st qarğıdalı yağı
24 ədəd hazır buterbrod pendiri
Sous üçün:
2x/q bal
1 ç/q sirkə
1x/q küncüt yağı
Hazırlanması:
Əvvəlvə soyuducudan yağlı pendiri çıxarıb dərin qaba qoyun.
Üzərinə xırda doğranılmış yaşıl soğanı əlavə edin.
Daha sonra acı tomat sousunu əlavə edib mikserlə qarışdırın.
Bu ərəfədə bir qaba su tökün.
İçərisinə yumurta əlavə edib yaxşı qarışdırın.
İçlikdən bir qədər götürüb hazır buterburod pendirinin bir ucuna qoyuruq.
Buterbrod pendirinin kənarlarına yumurtalı sudan çəkin. Bu onun bükülməsinə kömək olacaq
İçliyi buterbrod pendirinə büküb üclarını birləşdirin.
Bu üsulla davam edin.
Duru yağı tavaya tökün və pendir bükmələrini orada bişirin. Bir neçəsini bir anda bişirə bilərsiz.
İndi isə sous hazırlayaq. Bal, sirkə və küncüt yağını qarışdırın.
Budur, pendirli “düşbərəmiz” hazırdır.
Nuş olsun!