Dadlı və asan “Tənbəl piroq”
Sadə kartof püresindən hazırlanan və olduqca ləzzətli olan bu yeməyi “Tənbəl piroq” və ya “Qaynar buterbrod” adlandırmaq olar .
Bunun üçün çörək, baton və ya lavaşdan istifadə etmək mümkündür.
Lazım olan məhsullar:
1-ci qarışım:
– Püre – 200 qr
– Yumurta – 1 əd
– Mayonez – 2 xörək qaşığı
– Yaşıl soğan – 1 dəstə
– Bibər
2-ci qarışım:
– Pendir – 100 qr
– Mayonez – 3 xörək qaşığı
– Şüyüd
– Bibər
Hazırlanması:
Çörək diliminin üzərinə əvvəl 1-ci qarışım, sonra üst qata 2-ci qarışım yaxılır. Sonra sobada 175 dərəcədə 10 ərzində bişirilir. Qəlyanaltı hazırdır.
Nuş olsun!