Hamiləlik zamanı yeyilməsi zərərli olan qidalar
Bişməmiş dəniz məhsulları (suşi, bişməmiş, marinad edilmiş dəniz məhsulları kimi)
Pasterizə edilməmiş süd və o süddən hazırlanan pendir. Bu məhsullardan ötürülə bilən bakteriya listerioz adlı xəstəliyə səbəb olur. Hamilə qadın bu orqanizmə yoluxmuşsa; aşağı və ya ölü doğuşa səbəb ola bilər.
Çiy ət (ətli çiy küftə), bişməmiş quş əti mikroorqanizmlərin mənbəyi olduğu üçün sizi və körpənizi yoluxdura bilər. Bu çiy ətlər də listerioza səbəb ola bilər.
Dərin sularda üzən balıqların tərkibində civə kimi ağır metallar ola biləcəyi üçün çox miqdarda istehlak edildikdə körpənin sinir sisteminə zərər verə bilər.
Hamiləlik dövründə az miqdarda spirt belə körpəyə zərər verə bilər. Öyrənmə çətinliyinə, zehni geriliyə və fiziki qüsurlara səbəb ola bilər.
Bütün təzə tərəvəz və meyvələr yaxşıca yuyulmalıdır. Yaşıl yarpaqlı xiyar materiallarını sirkəli suda islatmaq mikroorqanizmlərdən təmizlənməsi baxımından çox faydalı olacaq.