Mədə və bağırsağı xərçəngdən qoruyan 2 adi məhsul
BEY.AZ informasiya agentliyi xəbər verir
Tomat sousu və təbii ketçup mədə və bağırsaq xərənginin riskini azaldır.
Metbuat.az saglamolun.az-a istinadən xəbər verir ki, bunu Valensiya Politexnik Universiteti (İspaniya) alimləri sübut ediblər.
Pomidorların tərkibində güclü antioksidant likopin var. Bu maddə orqanizmə xərçəng əleyhinə təsir edir, xərçəng hüceyrələrinin yayılmasını ləngidir.
Pomidor sousu və ketçupun hazırlanması zamanı pomidorlar termik emal olunur. Bunun nəticəsində likopinin miqdarı xeyli artır.
Bundan əlavə likopin bağırsaqlarda faydalı bakteriyaların çoxalmasını stimullaşdırır, bağırsaqların mikroflorasına müsbət təsir edir.
Məhz bütün sadaladığımız faydalı xüsusiyyələrə görə tomat sousu və ketçup mədə və bağırsaqları xərçəngdən qoruyur.
Həmçinin likopin maddəsi ürək və damarları qoruyur, ateroskleroz, infarkt və insultub riskini azaldır.
You must enable Javascript on your browser for the site to work optimally and display sections completely.
Google News Abone ol
Səndə məqalə yaz
* Xəbər və məlumatları bizim email adresimizə göndərə bilər və ya yuxarıda qeyd edilən Məqalə yaz bölməsindən özünüzdə əlavə edə bilərsiz.
#Mədə #və #bağırsağı #xərçəngdən #qoruyan #adi #məhsul