Qanı qatılaşdıran 5 qida – 40 yaşından sonra yemək olmaz
BEY.AZ informasiya agentliyi xəbər verir
Qanı qatılaşdıran və qanın dövranını pozan, bununla da ürək-damar problemlərinə yol açan qidalar vaxtından əvvəl ölümə səbəb olur.
Metbuat.az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, rusiyalı dietoloq Darya Samoylova ciddi qan qatılaşdırıcı 5 qidanı açıqlayıb.
– Cəfəri, banan, paxlalılar, qızarmış kartof, kərə yağı
40-45 yaşdan sonra, xüsusən kişilər bu qidaları çox az yeməlidir.
Cəfəridə olan yüksək miqdarda K vitamini qanı sürətlə qatılaşdırır.
Kovid xəstələri də sağalandan 1 ay sonraya kimi müddətdə belə bu qidalardan uzaq dursa yaxşıdır. Çünki kovid özü qanda qatılaşmanı artırır.
You must enable Javascript on your browser for the site to work optimally and display sections completely.