Şirin, dadlı təhlükə: Dondurma yeyərkən nələrə diqqət etməliyik?
BEY.AZ informasiya agentliyi xəbər verir
Eyyub Hüseynov
“Dondurma süd məhsuludur onu dil üzərində qoyduqda qaymaq dadı verməlidir. Bu qidanın istehsalı zamanı kərə yağından istifadə edilməlidir. Bəzən istehsalçılar şikayət edirlər ki, dondurma yeyən zaman acı dad hiss edirlər. Səbəb həmin dondurmanın tərkibində marqarinin olmasındadır. Dondurmanı zavod şəraitində mənfi 20-25 dərəcədə 30 gün müddətində anbarda isə 5 gün müddətində mənfi 18 dərəcədə saxlanılmalıdır. Qeyd edim ki, böyük ölçüdə olan dondurmaları uzunmüddət saxlamaq olmaz. Marketlərdə dondurma alan zaman saxlanma müddəti qısa olan dondurmalara üstünlük verilməlidir” deyə AİB sədri fikrini yekunlaşdırıb.
Gülbəniz Hüseynli / METBUAT.AZ
You must enable Javascript on your browser for the site to work optimally and display sections completely.
Google News Abone ol
Səndə məqalə yaz
* Xəbər və məlumatları bizim email adresimizə göndərə bilər və ya yuxarıda qeyd edilən Məqalə yaz bölməsindən özünüzdə əlavə edə bilərsiz.