fbpx

Yumurta, qoz-fındıq və kəsmik yaşlanmanı yavaşladır

BEY.AZ informasiya agentliyi xəbər verir


Zülal və liflə zəngin qida məhsulları yaşlanmanı yavaşlatmağa kömək edir.

Zülal və liflə zəngin qidanın qəbulu 50 yaşdan sonra yaşlanmanı yavaşlatmağa kömək edəcək. Bu cür qidalanma ürək xəstəlikləri, ikinci tip diabet, yüksək qan təzyiqi, onkoloji təzahürlərin yaranma ehtimalını azaldır. Yaşlandıqca bədən əzələ kütləsini itirir.

Metbuat.az AZƏRTAC-a istinadən xəbər verir ki, tərkibində böyük miqdarda zülal olan qida məhsulları əzələlərin bərpasına kömək edir, buna görə rasiona yumurta, qoz-fındıq və kəsmiyin daxil edilməsi faydalı olacaq.

İnsanlar 60 yaşdan sonra “regenerativ məhsullar”dan istifadə etməlidir, çünki bu yaşda orqanizmin hüceyrələri daha gənc yaşlarında olduğu kimi regenerasiya edə bilmirlər. Diyetoloq Mariyat Muxina balığı regenerativ komponentlərə malik olan məhsul adlandırıb. Öz növbəsində, yaşlı insanlar ət məhsullarını məhdud miqdarda qəbul etməlidir, çünki onların istehlakı xolesterin səviyyəsini artırır.



You must enable Javascript on your browser for the site to work optimally and display sections completely.



Google News Abone ol


Səndə məqalə yaz

* Xəbər və məlumatları bizim email adresimizə göndərə bilər və ya yuxarıda qeyd edilən Məqalə yaz bölməsindən özünüzdə əlavə edə bilərsiz.
#Yumurta #qozfındıq #və #kəsmik #yaşlanmanı #yavaşladır

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu

BEY.AZ sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin