fbpx

Arteriyaları məhv edən 5 qida

BEY.AZ informasiya agentliyi xəbər verir


Alimlər bej rəngli müəyyən qidaların qidada çox olmasının arteriyaları tutmasına səbəb olacağı barədə xəbərdarlıq edib.

Metbuat.az medicina.az xəbər verir ki, dietoloq Vasilisa Ponomareva bu şəkər, şirin içkilər, şirniyyat, qırmızı ət, trans yağdır.

“Elmi tədqiqatlar göstərib ki, transyağ və bitki yağında qızartma tərəvəz, ət belə damarları tutur.

Eləcə də şirin içki, qida, marqarinli şirniyyat, un məmulatları tromb riskini artırır.

Damardaxili tromblarım bir çoxu təbii yolla özləri sovrulur, bir qismi isə təhlükəlidir.

Bütün problemlərdə olduğu kimi gündəlik qidalarınız damarlara təsir edir.

Transyağlar iltihabı artırır, düzgün qan dövranını pozur.

O ki qaldı bej rəngli qidalar, bunlar hamımızın sevimlisi olan çips, ruletlər, ağ çörək, qızarmış kartof, toyuqdur.

Gündə 5 dəfə orta miqdar porsda qidalanın. Boşqabınızda qızarma yemək olmasın.

Şirniyyatı çərəz və quru meyvələrlə əvəz edin”.



You must enable Javascript on your browser for the site to work optimally and display sections completely.



Google News Abone ol


Səndə məqalə yaz

* Xəbər və məlumatları bizim email adresimizə göndərə bilər və ya yuxarıda qeyd edilən Məqalə yaz bölməsindən özünüzdə əlavə edə bilərsiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu