fbpx

Bu 3 ərzaq 90% hallarda xərçəng yaradır

BEY.AZ informasiya agentliyi xəbər verir


Bu qidalardan imtina etməklə, orqanizmdə xərçəngin inkişafını əngəlləyə, qoruna bilərsiz.

Metbuat.az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, dietoloq Mixail Qinzburq bədəndə bədxassəli şişlərin mutasiyalarını tətikləyən ərzaqları açıqlayıb.

“Daxildə çox iltihab olduqda elə bir maddə ayrılır ki, damar şəbəkəsini stimulə edib uzadır, bəd hüceyrələrin bölünüb çoxalmasına səbəb olur.

Orqanizm daxili iltihabı isə bəzi ərzaq tipləri artırır. Bunlar şəkər tərkibli qidalar, emal olunmuş ət məhsulları və transyağları, hətta bitki yağları, xüsusən günəbaxan artırır.

Bunları çox yeyənlərdə iltihabi proseslər başlayır, psixi və sinir sistemi də zədələnir.

Beynin neyroiltihabı olan insanlar depressib, təşvişli, əsəbi olur.

Təəssüf ki, hazırda bu qidalar uşaqlıqdan insanın rasionundadır. Ona görə 30 yaşdan sonra artıq problemlər başlayır”.



You must enable Javascript on your browser for the site to work optimally and display sections completely.



Google News Abone ol


Səndə məqalə yaz

* Xəbər və məlumatları bizim email adresimizə göndərə bilər və ya yuxarıda qeyd edilən Məqalə yaz bölməsindən özünüzdə əlavə edə bilərsiz.
#ərzaq #hallarda #xərçəng #yaradır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu