Soyuq Paxlava Resepti
Bayrama fərqli paxlava hazırlamaq istəyənlər alternativ olaraq mütləq soyuq paxlavanı düşünməlidir. Son zamanların sevimli desertlərindən biri olan soyuq paxlavanın necə hazırlanacağı ilə maraqlanırsınızsa, evdə asan paxlavanın necə hazırlanacağına dair məsləhətləri paylaşırıq.
Son zamanların şərbətli desertlərindən olan soyuq paxlava Ramazan ayında südlə hazırlanan şərbəti ilə yüngül paxlavalar arasında yerini tutmağı bacarıb. Çoxlu fıstıq əlavə edib şərbəti bol süd və bir az şəkərlə hazırlasanız, doymadığınız soyuq paxlava reseptiniz olacaq. Budur soyuq paxlavanın inqrediyentləri və asan resepti…
Soyuq Paxlava Resepti üçün Tərkibi
- Bir paket filo xəmiri
- 250 qram kərə yağı
- 1 çay stəkanı yağ
Arası üçün:
- 1 stəkan iri üyüdülmüş fıstıq
Yuxarıdakılar üçün:
- Robotun içindən 1 çay stəkan südlü şokolad keçir
- 1 çay qaşığı kakao
- yarım çay qaşığı şəkər
Şərbət üçün:
- 5 stəkan süd
- 2 stəkan şəkər
Soyuq Paxlava Necə Hazırlanır?
Soyuq paxlava reseptinə əvvəlcə şərbəti hazırlayaraq başlayaq.
Bunun üçün bir qazana süd və şəkəri götürüb qaynadək gətirin.
Qaynadıqdan sonra istiliyi azaldın, başqa 15 dəqiqə qaynatın.
Bu vaxt kərə yağı və yağı tavada əridin.
Yağ qızdıqdan sonra desert qabını yağlayın.
Üç hissəli nimçəyə paxlava xəmirini düzün.
Hər 3 qat yağlayın.