Mətbəx

Sobada “Toyuq”resepti

Lazım olan ərzaqlar

1 bütöv toyuq

Sous üçün:

2 qaşıq kərə yağı

1 xörək qaşığı çili pastası

1 xörək qaşığı qatıq

3 diş əzilmiş sarımsaq

Oregano

çili bibəri

Duz

1 limon

Hazırlanması:

Əvvəlcə toyuq dərisində bıçaqla cızıqlar edin ki, sous yaxşı işləsin.

Limonu yarıya bölün, üzərinə duz səpin və toyuğun üzərinə sürtün. Bu şəkildə toyuq bişirərkən qoxusu gəlir.

Qarışdırıcı qabda ərinmiş kərə yağı, bibər pastası, qatıq, ədviyyat, əzilmiş sarımsaq və duzu qarışdırın.

Sousu əvvəlcə toyuğun ət hissəsinə, sonra dəri hissələrinə sürtün və toyuğu soba torbasına qoyun.

Qalan sousa iri doğranmış yerkökü və kartof əlavə edib torbaya əlavə edin.

Torbanın ağzını bağlayın və diş çubuğu ilə bir neçə yerdə deşiklər edin. ,

Qızıl qəhvəyi qədər 180 dərəcə əvvəlcədən isidilmiş sobada bişirin.

Nuş olsun…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu