fbpx

Bağırsaq xərçənginin inkişafını dayandırmaq üçün belə qidalanın

BEY.AZ informasiya agentliyi xəbər verir


Tədqiqatlar göstərir ki, sadəcə, həyat tərzini və pəhrizi dəyişməklə bağırsaq xərçəngi hallarının təqribən 54 faizinin qarşısını almaq mümkündür.

Pəhrizin bitki əsaslı və sellülozla zəngin olması mühümdür. Qırmızı və emal edilmiş ət rasionda məhdudlaşdırılmalıdır. Tədqiqatlar göstərir ki, sellüloz, D vitamini, fol turşusu, kalsium, omeqa-3 yağ turşuları və oksidantlar kimi qida komponentləri müdafiə rolunu oynayırlar.

Metbuat.az xəbər verir ki, bu komponentlər bəzi üsullarla xərçəngin inkişafının müəyyən miqdarda qarşısını alır.

Bu qida maddələri xərçəngin inkişaf riskinin məlum amili olan iltihabın səviyyəsini aşağı salmağa kömək edir. Bundan başqa, bu maddələr sizin immunitetinizi qaldırmaq və bağırsaq xərçənginin potensial sələfləri olan piylənmə, ikinci tip diabet də daxil olmaqla sağlamlıqla bağlı bir sıra problemlərin yaranma riskini azaldır.



You must enable Javascript on your browser for the site to work optimally and display sections completely.



Google News Abone ol


Səndə məqalə yaz

* Xəbər və məlumatları bizim email adresimizə göndərə bilər və ya yuxarıda qeyd edilən Məqalə yaz bölməsindən özünüzdə əlavə edə bilərsiz.
#Bağırsaq #xərçənginin #inkişafını #dayandırmaq #üçün #belə #qidalanın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu